Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

България и Япония ще си сътрудничат в науката и технологиите

Насърчават се общи проекти на образователни организации и изследователски институции

България и Япония ще си сътрудничат в науката и технологиите

Снимка: МОН

България и Япония ще си сътрудничат в областта на науката и технологиите.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и неговият японски колега Йошимаса Хаяши подписаха днес Меморандум за сътрудничество в областта на науките и технологиите.

Това е станало в рамките на визитата на министър Вълчев в Япония, съобщават от Министерството на образованието и науката.

Документът цели да насърчи общи научни и технологични проекти на български и японски научни и образователни организации и изследователски институции.

Като част от сътрудничеството между двете страни ще се провеждат семинари, работни срещи, конференции, свързани с науката и технологиите, обмени между институти на двете страни, ангажирани с научно-изследователска и развойна дейност, както и образователни програми и програми за обучение.

На срещата е обсъдена възможността за провеждането на първа сесия на Съвместен двустранен комитет до края на 2017 г. или в началото на 2018 г. в Япония. Целта ще бъде да се инициират нови и да се задълбочат вече съществуващи контакти между научни организации в двете страни с бъдеща перспектива за обявяване на двустранен конкурс за финансиране на научно-изследователски проекти.

В японския град Киото министър Вълчев участва в XIV Mеждународен форум за наука и технологии в обществото и в Кръгла маса на министрите с ресор наука и технологии.

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Други
До есента трябва да има ученически шкафчета за половината ученици от 1 до 7 клас