IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 3 хил. деца, отпаднали от училище, се върнаха в системата

Екипите, които посещават семействата с отпаднали от образователната система деца, са посетили над 20 хил. адреса

15:39 | 15.09.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Екипите, които трябва да посещават семействата, чиито деца са отпаднали от училище, са посетили 20 820 адреса. По данни към 14 септември над 3 хил. ученици са се записали обратно в системата, съобщи Министерството на образованието и науката. 

Родителите на малка част от децата са решили да предприемат тази стъпка вследствие на информационната кампания по механизма. Останалите са взели решението след посещение на екип.

Причината да не бъдат откривани част от децата на адресите, е най-често миграция на родителите заради сезонна или постоянна работа в чужбина.

Има деца и ученици, които са насочени към социални услуги, идентифицирани са и деца в риск, които са насочени към инспекторатите на детска педагогическа стая и местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица.

По време на посещенията са установени и деца без единен граждански номер. След като бъдат регистрирани, те ще бъдат насочени към социални услуги. За тези, които са във възраст за детска градина, ще бъдат отпуснати семейни помощи, които ще се използват за директно плащане на такса в детска градина.

Данните се променят динамично, работата по места продължава активно и през следващите дни, уточнява министерството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още