Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Студенти с идеи за иновации в София може да спечелят 10 хил. лв. и посещение в Брюксел

В рамките на Академия за иновации 2017 студентите ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения в три категории

Студенти с идеи за иновации в София може да спечелят 10 хил. лв. и посещение в Брюксел

Снимка: Pixabay

За четвърта поредна година в София на 30 и 31 май ще се проведе безплатна Академия за иновации за студенти - Sofia Innovation Hackathon. Двудневното събитие, с елементи на хакатон, се организира от агенцията за иновации Innovation Starter в партньорство с водещите университети в България и през 2017 година с институционалната подкрепа на Европейската комисия.

В рамките на Академия за иновации 2017 студентите ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения в три категории:

- Дигитална среда

- Продукти и услуги на бъдещето

- Брандинг (конкуренти предимства) на София-град

На 30 и 31 май в НДК, Литературен клуб "Перото", младежите ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15-минутни презентации и демо версии на продукти и услуги по темите, изброени по-горе. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на жури, което включва представители на бизнеса, предприемаческата екосистема и академичната общност.

Предварителна регистрация за отбори, които искат да участват в хакатона, в която ще се допускат отбори, (с не повече от 5 души в екип), ще тече от 10 март до средата на месец май ТУК.

На 31 май от 14:00 ч., при открити врати, в Литературен клуб "Перото" на НДК ще започнат презентациите и журирането за тях.

Голямата награда за отбора победител през 2017г. е 10 хил. лв. и посещение в Брюксел. Още две идеи ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на Академия за иновации и организаторите.

На 30 май, от 9:00 до 13:00 всички други студенти ще имат възможността да слушат безплатно лекции по темите иновации и креативност в градска среда, водени от водещи международни и български креативни експерти.

Повече информация за събитието тук.

По статията работи: Екип на Investor.bg
Още по темата: Други

Последни новини

Коментари (0)


Още от