IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна регистрацията на работодатели за студентските практики

Предвижда се участието на 46 хиляди студенти в практическо обучение в реална работна среда

14:45 | 07.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Започва новата програма "Студентски практики", насочена към студентите, в която работодателите могат да заявят, че наемат студенти в своята организация.

От 2 септември до края на проекта - декември 2017 г., работодателите, които желаят да се включат и да наемат студенти като практиканти в своята организация, могат да попълнят своя профил в информационната система на проекта на адреса: http://praktiki.mon.bg/sp/, съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Целта на проекта е да подпомогне подобряването на качеството на висшето образование чрез предоставяне на възможности за придобиване на практически опит и усъвършенстване на практическите умения на студентите в съответствие с потребностите на пазара на труда. 

За реализиране на проекта се предвижда участието на 46 хил. студенти в практическо обучение в реална работна среда и успешното приключване на минимум 40 020 практики. Това предполага непрекъснато включване на активни работодатели, приемащи да обучават студентите, които могат да бъдат стопански и нестопански организации, държавна и общинска администрация, училища и обучителни организации, работодателски организации и други юридически лица.

За да се зачита за успешно завършена практиката, студентите трябва да бъдат обучавани в реална работна среда 240 астрономически часа. За осъществената практика ще получат стипендия от 480 лева.

Проектът "Студентски практики - Фаза 1" се изпълнява от МОН по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейските структурни и иновационни фондове.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още