IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва новият сезон на цялостната програма по дизайн на SoftUni Creative

Ако изпитваш влечение към визуалните изкуства и искаш да ги насочиш в перспективна дигитална посока, може би се нуждаеш от програмата на SoftUni Creative

09:05 | 07.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Започва новият сезон на цялостната програма по дизайн на SoftUni Creative

Замислял ли си се, че буквално навсякъде сме заобиколени от графични елементи – банери, билбордове, телевизия, картинки и мемета в интернет, онлайн реклами, видеа, онлайн списания, имейли… списъкът продължава. Много хора и специалисти биха спорили, че „всичко е математика“ или история, физика, химия, но във времената, в които живеем днес, вече почти всичко е и една или друга форма на дизайн. А графичният такъв не просто е популярен, а към днешна дата – необходим за всеки един успешен бизнес. Неслучайно и професията на графичния дизайнер е една от най-желаните в 21-ви век.

Ако изпитваш влечение към визуалните изкуства и искаш да ги насочиш в перспективна дигитална посока – може би цялостната програма на SoftUni Creative е именно онова, от което имаш нужда. Виж повече за нея в следващите редове:

Какво представлява цялостната програма на SoftUni Creative?

SoftUni Creative е една от инициативите на SoftUni, фокусирана върху осигуряването на качествена, достъпна и практически насочена цялостна програма по дизайн, криейтив и визуализация. Тя предлага всеобхватно обучение върху всички ключови криейтив техники и инструменти под формата на практически поднесени знания, преподадени от експерти в областта. Започва с напълно безплатен курс, последван от задълбочено изследване на необятния свят на дигиталните визуални изкуства и завършва с тясна специализация в областта, която ти прецениш за най-атрактивна.

Практиката като ключов инструмент за ефективно усвояване на знания

За седма поредна година SoftUni работи по иновативния и утвърден метод „учене чрез правене“. Той дава възможност на студентите да трупат знания по ефективен и пълноценен начин, като ги прилагат на практика своевременно. В рамките на програмата всички курсисти имат достъп до работата над редица практически упражнения и проекти, за да завършат образованието си като готови за реалната работна среда професионалисти.

Екип от експерти ще бъдат твои преподаватели

Лекторският състав на SoftUni Creative се състои от утвърдени в креативната сфера специалисти и е едно от най-важните предимства за студентите на СофтУни, което самите те изтъкват в анкетите за обратна връзка. Преподавателите с готовност ще споделят с теб ключови знания, добри практики и професионални техники и инструменти, и ще бъдат твои ментори по пътя на развитието ти. Ето кои са те:

Петя Савова – основател и кративен партньор, SHED.

Стефан Иванов - Старши UX Архитект.

Добриян Добрев - UX Lead за Coca-Cola.

Светлана Цонева - Основател, Pixel House.

Румен Тасков - Lead Artist, VFX.

Васил Даскалов - Продуктов директор, iMa3x.

Повече за състава от преподаватели в програмата можеш да научиш в сайта на SoftUni Creative.

Обучителна пътека в цялостната програма

Цялостната програма по дизайн, криейтив и визуализация започва с безплатния подготвителен курс Design Basics. Той е подходящ за абсолютно всеки, който иска плавно въведение в сферата, както и да разбере дали дизайнът е за него. Курсът трае 4 седмици и завършва с изпит, като след успешното му преминаване, можеш да продължиш към следващата стъпка, а именно – Design Fundamentals модула. Той трае 6 месеца и полага основите във всички ключови направления на дизайна и визуализацията – Photoshop, UX, UI, Illustrator, After Effects, Premiere Pro.

Обучителната пътека завършва с професионалните модули, където ще имаш възможността да избереш едно от трите направления - Graphic Designer, UX and UI Designer, 3D Animator and Motion Designer и да се специализираш в него. След успешното завършване на избраното от теб професионално направление и след като събереш необходимия брой кредити, получаваш и официална диплома за професия от СофтУни, а след всеки успешно завършен курс, получаваш държавно признато "Удостоверение за професионално обучение", валидно в целия Европейски съюз.

Кариерни възможности

Завършилите цялостната програма могат да получат съдействие от кариерния център на SoftUni за започване на стаж или работа. Най-добрите получават и директни препоръки към работодатели, както и пълно съдействие в изготвянето на необходимите документи и подготовката за първото интервю.

Не се колебай, а кандидатствай за най-задълбочената програма по дизайн в България още сега! Експертите на СофтУни те очакват!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още