IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еквадор възстанови пълния добив на петрол след протестите

Според министъра на енергетиката Карлос Перес страната е възобновила и износа на суровината

09:04 | 22.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Еквадорската държавна компания Petroamazonas възстанови обема на добива си на петрол, след като той беше ограничен понеже редица нейни находища бяха окупирани от протестиращи, съобщи министерството на енергетиката, цитирано от ТАСС и БТА.

Националният добив на суров петрол е възстановен и сега достига 527 459 барела дневно, посочи в изявление министерството. Според министъра на енергетиката Карлос Перес Еквадор е възобновил и износа на суровината. "С увеличаването на добива можем своевременно да изпълняваме задълженията си по контрактите", каза той.

Еквадор беше обхванат от протести, след като на 1 октомври президентът Ленин Морено подписа указ за отменяне на субсидиите за дизеловото гориво и бензина и цените на тези горива скочиха с над 120 процента.

В много градове протестите прераснаха в насилие, а Petroamazonas беше принудена да преустанови добива на суров петрол от осем свои петролни полета, тъй като на тяхна територия имаше протестиращи. Под натиска на протестите на 13 октомври властите се съгласиха да отменят указа, а демонстрантите - да прекратят протестните акции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още