Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

70% от домакинствата в страните от Г-7 очакват спад на доходите заради COVID-19

В Германия анкетираните очакват най-слабо финансово въздействие от разпространението на коронавируса

70% от домакинствата в страните от Г-7 очакват спад на доходите заради COVID-19

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

70% от хората във Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и САЩ очакват домакинствата им да загубят доходи заради пандемията от коронавирус, показва проучване, цитирано от Ройтерс.

Силно заразният коронавирус е довел до блокиране на цели региони, спиране на услугите и производството и прекъсване на веригите на доставка.

В Италия, която пострада най-сериозно от епидемията в Европа, 82% от анкетираните в проучването на Kantar заявяват, че коронавирусът влияе или ще повлияе на доходите на домакинствата им. Процентът е най-голям от всички останали страни в Г-7. По същия начин мислят 74% от анкетираните в САЩ и 70% от допитаните във Великобритания. 

Още по темата

Страната, в която анкетираните граждани очакват най-слабо финансово въздействие от коронавируса, е Германия.

Във Великобритания само 28% от хората казват, че са започнали да работят по-често от дома си, а само малко повече от 50% споделят, че избягват посещения при възрастни хора и уязвими роднини и приятели, когато е възможно.

Онлайн проучването е проведено миналата седмица - преди британското правителство да обяви, че ще наложи новите извънредни мерки, свързани с ограничаването на разпространението на COVID-19.

От всички страни в Г-7 Япония регистрира най-голям процент от анкетираните, които посочват, че са започнали да носят маски – 65%, но страната е на последно място при всички останали мерки, засегнати в проучването, като социално дистанциране, миене на ръце и избягване на ненужни социални контакти.

В Германия, Канада и Великобритания повече от 50% от анкетираните смятат, че обществените служби в тяхната страна са готови да се справят с епидемията и нейните последици.

Страната с най-малко увереност е Франция, където само 33% от хората смятат, че страната може да се справи с възникналите проблеми.

В Италия, която до момента са регистрирани около 6800 смъртни случая, най-голям брой респонденти посочват, че са „силно загрижени“ за здравето на местната общност, достъпността до местните здравни услуги и грижата за възрастни хора и уязвимите групи.

Но Италия също отчита най-голям брой хора, които категорично одобряват начина, по който правителството им реагира на пандемията - 39%. В това отношение Япония регистрира най-малък процент (5%), следвана от Великобритания (17%).

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Други
Сливанията и придобиванията в света замръзнаха заради коронавируса