IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенциите Fitch и Standard & Poor's понижиха рейтинга на Венецуела

В четвъртък Венецуела обяви преструктуриране на външния си дълг, който се оценява на 155 млрд. долара, за да избегне неплатежоспособност

09:52 | 04.11.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Рейтинговата агенция Fitch понижи оценката на платежоспособността на Венецуела до С, след като венецуелското правителство обяви среща с кредиторите си, предаде Франс прес.

Fitch припомня, че преживяващата тежка политическа и икономическа криза Венецуела вече е пропуснала срокове за плащане. В съчетание с вчерашното съобщение на правителството агенцията смята, че "обявяване на неплатежоспособност е силно вероятно".

Агенцията Standard & Poor's също понижи оценката си за дълга на Венецуела, която минава от ССС- на СС. Тя аргументира решението си с факта, че Каракас може да пропусне плащане или да обяви операция по преструктуриране на дълга си, "равняваща се на дефолт през следващите три месеца".

В четвъртък Венецуела обяви преструктуриране на външния си дълг, който се оценява на 155 млрд. долара, за да избегне неплатежоспособност. Властите обявиха среща с кредиторите си на 13 ноември в Каракас.

В петък Международният валутен фонд напомни, че Венецуела е в нарушение на правилата на тази финансова институция, която от години няма достъп до пълните икономически данни на страната.

 /БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
Иван Митев
преди 6 години
Венецуела е поразена от местната проява на разпространената в света грешка в паричната система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още