IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbus се надява на високо търсене в азиатско-тихоокеанския регион

Прогнозите са за годишен растеж с 5,6 процента на пътническия трафик в региона през следващите 20 години

15:50 | 16.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Airbus очаква над средния растеж на търсенето на самолети през следващите 20 години, съобщи днес европейският самолетостроител в рамките на авиоизложението в Сингапур, информира DPA.

Airbus отбеляза, че е получил 421 поръчки от 17 авиокомпании и лизингови компании в азиатско-тихоокеанския регион през 2015 година, което е с 39 процента от поръчките за годината.

Компанията е доставила и 232 нови самолета на 40 оператора в азиатско-тихоокеанския региона пряко или чрез лизингови компании.

Азиатско-тихоокеанският регион по традиция е един от нашите най-силни пазари, посочи главният изпълнителен директор и президент на компанията Фабрис Брежие.

Очакваме тази тенденция да продължи през следващите години, особено на пазара за широкофюзелажни самолети, допълни той. 



Пред ретортери Фабрис Брежие и търговският директор на Airbus Джон Лийхи посочиха, че компанията не е отчела значително забавяне на растежа на търсенето на самолети въпреки информациите, че вялата икономика ще забави растежа на продажбите.

Компанията очаква търсенето да нарасне, като се има предвид, че прогнозите са за годишен растеж с 5,6 процента на пътническия трафик в Азиатско-тихоокеанския регион през следващите 20 години спрямо 4,6 процента годишен растеж в световен мащаб.

Това може да доведе до нуждата от 12 800 нови самолета, които се оценяват на 2 трлн. долара.

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:37 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още