IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Байдън ще даде самостоятелна пресконференция след срещата с Путин

Американският президент ще се срещне с руския си колега във вила в Швейцария на 16 юни

16:32 | 12.06.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Американският президент Джо Байдън ще проведе самостоятелна пресконференция след срещата си с руския президент Владимир Путин идната седмица, тъй като това е най-уместният формат за ясна комуникация със „свободната преса“, каза официален представител на Белия дом, цитиран от Ройтерс.

Байдън ще се срещне с руския си колега Путин на 16 юни във вила от 18-и век в Швейцария с гледка към Женевското езеро. На срещата ще бъде обсъдена стратегическата ядрена стабилност и влошаващите се отношения между Кремъл и Запада.

„Очакваме срещата да бъде пряма и откровена“, каза представител на Белия дом.

„Самостоятелна пресконференция е уместният формат за ясна комуникация със свободната преса по обсъдените теми на срещата, както в области, по които може да постигнем съгласие, така и в области, където имаме значителни притеснения“, заяви представителят.

Настоящите планове включват по-голяма работна сесия с американската и руската делегации, както и по-малки сесии след това, които включват Байдън и Путин, уточни представителят.

В отговор на въпрос за определянето му от Байдън като убиец в интервю от март руският президент заяви, че е чувал десетки пъти подобни обвинения. „Това ни най-малко не ме тревожи“, каза Путин.

Белият дом съобщи, че Байдън ще повдигне въпроса за рансъмуер атаките, идващи от Москва, агресията на Русия срещу Украйна, арестуването и хвърлянето в затвора на дисиденти и други въпроси, които обтягат отношенията.
Байдън заяви, че не търси конфликт с Русия, но допълни, че Вашингтон ще отговори твърдо, ако Москва предприеме вредни действия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
ing5rov
преди 2 години
ако си спомня нещо ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още