IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Башар Асад обяви освобождаването на Алепо

Сирийската армия е отблъснала бунтовниците от всички квартали на града, тече евакуация

21:57 | 15.12.16 г. 5
<p>
	Президентът на Сирия Башар ал-Асад. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Президентът на Сирия Башар ал-Асад. Снимка: архив, Ройтерс

Президентът на Сирия Башар ал-Асад обяви освобождаването на град Алепо, съобщава БНР.

Той го определи като най-важното историческо събитие и го сравни с делението на историята преди и след рождението на Христос. 

Сирийската армия е отблъснала бунтовниците от всички квартали на града, съобщи по-рано руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Армията е ликвидирала над 900 терористи, унищожени са десетки единици от тежкото въоръжение и военна техника. Други 3 хил. опозиционни бойци доброволно са напуснали Алепо, като на повече от половината от тях е дадена амнистия.

Същевременно с първия конвой за евакуация близо 1 000 души са напуснали града.  През следващите два-три дни се очаква от Алепо да бъдат евакуирани около 50 хил. души, предаде Ройтерс.

Турският вицепремиер Вейси Кайнак обяви, че Анкара обмисля създаване на лагер в Сирия за цивилните, които се евакуират от Алепо, като броят на хората, изведени от града, може да достигне 100 хил. души.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 17 rate down comment 4
Jay Gould
преди 7 години
Очаквам сега журналистите да си осиновят всеки по един крастав джихадист и да си го вземат да си играе с децата им, а Инвестор да назначи поне един бежанец от войната на работа ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 3
Jay Gould
преди 7 години
Част от Демократичната опозиция, подложена според медиите на геноцид в Алепо от злия тиранин Асад, чичко Путин и китайските долари ;) https://en.wikipedia.org/wiki/Harakat_Nour_al-Din_al-Zenki
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 28 rate down comment 1
vankata89
преди 7 години
Диктатор или не си държеше терористите в Сирия и ги държеше със здрава ръка. Освен това не налага на жените в Сирия да се обличат като нинджи пример жена му не е овита като мумия за разлика от една друга държава Саудитска Арабия където искат да екзекотират жена само защото се е показала без някаква си ислямска глупост публично. Скоро министъра на отбраната на Германия жена при посещение в Саудитска Арабия отказала да се облича като мумия и тъпите *** били крайно възмотени от това даже имало предложения да я арестуват. Ехх че чичо Хитлер не беше посетил Саудитска Арабия да ги направи на марлад всичките. Та като гледам тази опозиция какви брадата хубавци са ми за нас по - добре е Асад да си е президент поне изглежда като човек от 21 век.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 27 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
Президентът на Сирия Башар ал-Асад обяви освобождаването на град Алепо----------------------------------------------------------------------------------------гледам, че вече свивквате полека лека, че този е президента на страната, а не режими, диктарои, незнам си кво и още кви ли не пропагандни глупости ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още