IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Berkshire отново е най-предпочината акция от богатите инвеститори

Компанията задмина първенеца от последните две години Apple

17:12 | 22.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на компанията Berkshire Hathaway Inc, собственост на милиардера Уорън Бъфет, отново са най-предпочитани от американските и канадските мултимилионери, задминавайки тези на Apple.

Членовете на Tiger 21 - група на богати инвеститори – избраха акциите на Berkshire за най-предпочитана инвестиция, в годишен обзор, публикуван днес. Apple, която беше на първо място през последните две години, сега е втора.

Tiger 21 е мрежа от 220 предприемачи, инвеститори и директори, всеки от които притежава поне 10 млн. долара във вложими активи и над 20 млрд общо. Членовете се срещат всяка година в седем града в САЩ и 4 в Канада, за да споделят идеите си.

Цената на акциите на Apple падна с повече от една четвърт от рекордния връх през септември 2012. Компанията се бори с ниските цени на конкурентите си и се опитва да докаже, че може да продължи да налага тенденциите и без Стив Джобс, който почина през 2011 г.

Изборът на Berkshire показва удовлетворението на членовете на Tiger 21 от инвестиционната политика на Бъфет, въпреки че 83-годишният изпълнителен директор все още не обявява официално своя наследник.

Berkshire, чието седалище е в Омаха, Небраска, се изстреля до върха през първите 25 години от управлението на Бъфет. Компанията отбеляза ръст от 31% тази година, сравнени с 22% печалба за индекса S&P 500. Междувременно стана ясно, чв Бъфет е намалил дела си в третата по големина търговска компания Tesco с около една пета, или 300 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още