Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Бернанке, Браун и Трише са сред новите консултанти на Pimco

Бордът на съветниците ще играе важна роля в инвестиционния процес

Бившият премиер на Великобритания Гордън Браун за пръв път взима водещо участие в частния сектор от над пет години, откакто напусна Downing Street. Политикът ще бъде съветник на Pimco, една от най-големите инвестиционни компании в света, пише CNBC.

Браун става част от новия борд на съветниците на Pimco, ръководен от друг бивш държавен служител – Бен Бернанке, който заемаше длъжността председател на Федералния резерв. Бордът е изграден така, че да осигури на инвестиционни мениджъри на компанията международни икономически и политически познания.

Още по темата

Като съветник за Pimco ще работи също и Жан-Клод Трише, президент на Европейската централна банка (ЕЦБ) в периода 2003-2001 г. Освен него в новия борд ще вземат участие и Енг Кок Сонг, ръководител на инвестиционната група на Инвестиционната корпорация на правителството на Сингапур в периода от 2007 до 2013 г., и Ан-Мари Слотър, президент на мозъчният тръст New America, пише Ройтерс.

Говорителят на бившия британски премиер заяви, че „всички пари ще отидат в офиса на Гордън и Сара Браун, за да подпомогнат тяхната обществена и благотворителна дейност. Самият г-н Браун няма да получи нито пени“, предава CNBC.

Инвестиционната компания Pimco е част от Allianz и управлява активи за близо 1,47 трилиона долара, показват данните от края на септември. В момента компанията заздравява редиците си, след като миналата година беше напусната от Бил Грос и Мохамед Ел-Ериан.

По-рано Pimco беше консултирана и от предшественика на Бернанке на председателското място във Фед Алън Грийнспан. Той беше съветник на инвестиционната компания в периода 2007-2001 г.

Бордът на съветниците ще заседава няколко пъти годишно, а също и ще присъства на годишните форуми на портфолио мениджърите и анализаторите на компанията. Според главния инвестиционен директор на групата Дан Иваскин съветите на новите консултанти „ще бъдат ценен принос към инвестиционния процес“.

Pimco се бори над две години с изходящите потоци от своя водещ фонд - Total Return Fund, въпреки че тази година той се представи по-добре от около 85% от сходните фондове, според Morningstar Inc. Други фондове на дружеството записаха нетни притоци.

По статията работиха: Камелия Рупска, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Други
Градовете не правят климатични инвестиции, където са най-необходими