Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Безработицата в Канада през април е останала стабилна на равнище 5,8%

Ситуацията на трудовия пазар се е влошила в сектора на недвижимите имоти, но се подобрява при услугите

Безработицата в Канада през април е останала стабилна на равнище 5,8%

Снимка: Архив Ройтерс

Безработицата в Канада през април е останала непроменена на равнище 5,8% от активното население, сочат данни на Статистическия институт, цитирани от Франс прес.

Канадската икономика е загубила 1100 работни места през април, докато близо 12 хил. души са започнали работа.

Този спад е изненадал икономистите, които предвиждаха в средносрочната си прогноза създаването на 20 хил. работни места през април. 

Въпреки това икономиката е създала над 28 хил. работни места на пълно работно време през април, докато 30 хил. работни места на непълно работно време са били закрити. 

Още по темата

За една година канадската икономика е открила 278 хил. работни места (+1,5%), а броят на работните часове се е увеличил с 1,9%, се казва в комюнике на Канадския статистически институт.

Всички нови работни места през април идват от частния сектор, държавният сектор е съкратил позиции, броят на самонаетите също е намалял.

Ситуацията на трудовия пазар се е влошила в сектора на недвижимите имоти със спада в строителството и се е подобрила в сектора на услугите.

В основната активна възрастова група (от 25 до 54 години) заетостта се е увеличила при жените, но е намаляла при мъжете. Нивото на безработицата е спаднало до 4,6% при жените, докато при мъжете се е увеличило до 5,3%.

Заетостта е намаляла сред младежите между 15 и 24 години "изцяло заради по-малкия брой позиции на непълен работен ден", уточни Статистическият институт.

/БТА/

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Други
Френско-саудитска компания ще строи бойни кораби в кралството