IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Caterpillar предупреждава за икономическа несигурност

Никой от нас не знае как ще се развие политическата ситуация в Европа, изтъква главният изпълнителен директор на компанията Дъг Оберхелман

11:09 | 20.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Caterpillar предупреждава за икономическа несигурност

Перспективите пред световната икономика са по-несигурни, отколкото в началото на кризата през късната 2008 г., смятат от Caterpillar, най-големият производител на изкопни машини и индустриален лидер.

В интервю за Financial Times главният изпълнителен директор на компанията Дъг Оберхелман предвижда също така, че може да минат още пет години преди европейската икономика да започне отново да расте.

Оберхелман споделя, че е по-трудно да предскаже какво ще се случи с глобалната икономика през идната година, отколкото когато и да било през неговата 37-годишна кариера в Caterpillar.

„Дори през 2008 и 2009 г. жилищният сектор в САЩ вече загиваше от две години, ние го виждахме. Не мисля, че ситуацията е тежка, колкото тогава, но несигурността е огромна. Никой от нас не знае кака ще се развие политическата ситуация в Европа.“ 

Като се изключи Европа, според него, е малко вероятно някоя от останалите основни икономики да се свие, макар че не е сигурно дали ще постигнат значителен растеж.

„В действителност нито един сегмент от американската икономика не сочи към рецесия, но също така не дава признаци и за бум“, посочва шефът на Caterpillar.

„Като погледнем икономическите стимули по света, на практика никое правителство не бе достатъчно агресивно и затова сега усещаме слабост“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още