IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coface: Мексико и Перу са най-перспективните пазари в Латинска Америка

Общите перспективи за региона са между среден и висок риск, посочват от компанията за кредитно застраховане

12:45 | 19.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Coface: Мексико и Перу са най-перспективните пазари в Латинска Америка

Към настоящия момент в Латинска Америка има две държави, които заслужават внимание по отношение на оценката на риска – Мексико и Перу, посочва в прессъобщение световният лидер в областта на кредитното застраховане Coface Group.

Според експертите голяма част от доброто преставяне на страните от региона в последните месеци е дошло благодарение на бързия растеж на Китай. Латиноамериканските пазари "започнаха да отчитат високи търговски излишъци, но този златен период приключи. След период на ръст с около 10% на година китайската активност загуби своя ритъм. В резултат на това цените на стоките за масово потребление започнаха да падат, което се отрази на темповете на растеж на Южна Америка. Очаква се брутният вътрешен продукт (БВП) в региона да нарасне с 1,3% през 2014 г. и с 2% през 2015 г., което е по-малко, отколкото за предишни години", отбелязват от Coface.

"Тези прогнози се отразяват също на по-ниската глобална активност и липсата на инвестиции. Инфраструктурата е основен проблем в региона и страните като цяло не приемат възможността да извършат реформи по време на стабилизиране на условията на търговия", посочват те. В този сегмент най-добре представящата се страна в Латинска Америка според анализаторите е Чили, която заема 49-то място в световното класиране от 144 страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още