Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Цветослав Цачев: Щатският пазар ще направи така дългоочакваните корекции

По думите на главния инвестиционен консултант от „Елана Трейдинг“ 5 компании представляват 20% от индекса S&P 500, който реално се състои от 500 дружества

Цветослав Цачев: Щатският пазар ще направи така дългоочакваните корекции

Снимка: Ройтерс

Големите технологични гиганти показват абсолютни рекорди. Видяхме първите признаци на слабост от няколко месеца - това може да е първият знак, че пазарът ще направи тази корекция, която се очаква от много време. Не е тайна, че пазарът в момента е "прекупен". Това каза Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант, Елана Трейдинг, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

По думите му 5 компании представляват 20% от щатския индекс S&P 500, който се състои от 500 компании.

"Това са големите технологични имена. Те правят големи печалби и голям растеж на акциите. И ако те тръгнат да падат, ще видим общо цялата корекция. Не може на пазара да има корекция или възход, ако тези пет имена не го водят", каза той, добавяйки: "Годината определено стартира много силно, пазарите са на рекордни стойности. Вече идва въпросът дали няма да видим обръщане на пазара, след като няма да има толкова туитове, няма да има толкова информация колко добре се развиват търговските преговори и как Америка само ще спечели".

Според него това със сигурност е допринесло за половината растеж на американския пазар миналата година.

„Той е 25%. Задаваме въпроса какво ще бута пазарите в следващите няколко седмици. И стигаме тогава до сезона на корпоративните отчети, които ще ни дадат следната картина - едно четвърто тримесечие, което може би ще е по-добро от  занижените очаквания, но като цяло на годишна база няма да има сериозен растеж на печалбите и ще видим как срещу тези 25% ръст на акциите стои нулев растеж на корпоративните печалби за периода. Дали тази разлика няма да изиграе лоша шега на пазара?“, коментира още Цачев.

По отношение на Германия експертът прогнозира съживяване на икономиката на страната.

"Не съм голям оптимист особено за автомобилното производство. Но това може да се отрази на българската икономика, на българската индустрия, на експортно ориентираните компании. Те са важен елемент в нашата икономика в нейните темпове на растеж", посочва Цачев.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Други
Какъв е залогът в Източното Средиземноморие?