IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Демографията в Латинска Америка върши работата на граничната стена на Тръмп

Страните на юг от САЩ днес вече отчитат много по-слаб растеж на предлагането на работна ръка, сочи нов доклад

18:33 | 26.03.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: pexels.com</em></p>

Снимка: pexels.com

Демографските тенденции вече забавят имиграцията от Латинска Америка към САЩ, което прави желанието на сегашната администрация за стена по границата да изглежда като „анахронизъм“, сочи ново проучване на икономисти от University of California в Сан Франциско, цитирани от Bloomberg.

Дилемата пред САЩ не се отнася толкова към това как да спре сериозния ръст на прииждащата работна ръка, а по-скоро как да се подготви за бъдеще с по-слаба имиграция“, пишат икономистите Гордън Хансън, Чен Лу и Крег Макинтош в доклад.

Страните на юг от САЩ „днес вече отчитат много по-слаб растеж на предлагането на работна ръка“ и в резултат на това „бъдещата миграция на млада нискоквалифицирана работна ръка рязко ще намалее, независимо дали се приложат още по-драконови мерки за контрол на имиграцията в САЩ“, пишат авторите.

Американският президент Доналд Тръмп нареди издигането на стената, обещана по време на компанията, за да спира нелегалните имигранти от Мексико. Планът да се построи стена по южната граница – за която Тръмп настоява, че ще плати Мексико – вече предизвика предупреждение от страна на демократите в Сената за потенциално спиране на работата на правителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
ivan.kostov.39
преди 7 години
Не бееееее! Не сте разбрали. Стената се строи за да не бягат американците в Мексико.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още