IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дубай ще стартира проект за изграждане на нови соларни енергийни мощности

Когато проектът бъде завършен, той ще снабдява над 270 хил. жители на Дубай с електроенергия и ще елиминира 1,4 млн. тона емисии въглероден диоксид годишно

11:25 | 28.02.19 г.
<p>
	Соларният парк на шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум&nbsp; в процес на изграждане.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Соларният парк на шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум  в процес на изграждане. Снимка: Ройтерс

Дубайската агенция за електроенергията и водите (DEWA) разглежда заявление за изграждане на проект за генериране на 900 мегавата слънчева енергия, който ще бъде ситуиран в соларния парк на шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум, намиращ се на 50 км южно от град Дубай, съобщава Renewable Now. 

DEWA възнамерява да закупи генерираната от този проект електроенергия, като в същото време ще подпише дългосрочен договор за търговия.

Крайният срок за приемане на заявлението за квалификация е 31 март.

Регионът на Близкия изток се радва на множество проекти, свързани с възобновяемата енергия през последните години. Наскоро стана ясно, че притежаваната от Обединените арабски емирства (ОАЕ) компания Emirates Water and Electricity Company (EWEC) е проявила интерес за реализирането на соларен проект с капацитет от 2 гигавата в град Ал Дафра.

През март 2018 г. Mercom обяви, че соларният парк на шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум може да се превърне в най-големия обект за производство на слънчева енергия в света, базиран на Модела за независим производител на електроенергия.

Соларният парк ще генерира 1000 мегавата електроенергия до 2025 г. и 5000 мегавата до2030 г. Когато проектът бъде завършен, се очаква той да снабдява над 270 хил. жители в Дубай и да елиминира 1,4 млн. тона емисии въглероден диоксид годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още