IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дубайска компания потвърди, че е купила 3 тона злато от Венецуела

Планът на Венецуела е бил да продаде на ОАЕ 29 тона от златния си запас до края на февруари

11:30 | 02.02.19 г.
<p>
	Президентът на Венецуела Николас Мадуро.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Президентът на Венецуела Николас Мадуро. Снимка: Ройтерс

Инвестиционната фирма Noor Capital от Абу Даби съобщи, че на 21 януари е купила 3 тона злато от централната банка на Венецуела.

В изявлението на страницата си в Twitter вчера компанията уточни, че покупката е била в съответствие с международните стандарти и закони, действащи към тази дата, и че ще се въздържи от по-нататъшни транзакции, докато ситуацията във Венецуела не се стабилизра.

Ройтерс съобщи в четвъртък, че Венецуела е доставила три тона злато в Обединените арабски емирства на 26 януари и ще продаде още 15 тона на тази държава през следващите дни.

Планът на Венецуела е бил да продаде на ОАЕ 29 тона от златния си запас до края на февруари, за да осигури валута за вноса на основни стоки.

Двама висши служители на централната банка на Венецуела били принудени да подадат оставка в сряда и четвъртък, понеже отказвали да разрешат продажбата, според анонимни източници.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още