IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Египет избра четири банки за мениджъри на доларова емисия, планирана за 2016 г.

Страната възнамерява да предложи на международните пазари облигации за между 3 млрд. и 5 млрд. долара през текущата финансова година

11:38 | 18.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	Египетски паунд. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Египетски паунд. Снимка: архив, Ройтерс

Египет избра четири банки за мениджъри на доларова емисия, планирана за 2016 г. Издаването на нов дълг е част от опитите на правителството да набере 21 млрд. долара за три години, за да подкрепи резервите и сложи край на недостига на валута, пише Bloomberg.

JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc., BNP Paribas SA и базираната в Париж Natixis SA ще уредят емисията, посочват от Министерството на финансите на Египет.

Страната възнамерява да предложи на международните пазари облигации за между 3 млрд. и 5 млрд. долара през финансовата година, приключваща на 30 юни 2017 г.

Първата емисия е планирана за октомври.

Миналата седмица Египет постигна предварително споразумение с Международния валутен фонд за кредитна програма на стойност 12 млрд. долара. Целта й е възвръщане на инвеститорското доверие и балансиране на бюджета. Освен това правителството планира да вземе средства от двустранни кредитори, измежду които Световната банка и Африканската банка за развитие.

Северноафриканската държава емитира еврооблигации през 2015 г. за 1,5 млрд. долара. Последващите емисии бяха отложени, тъй като разходите по финансирането се покачиха.

Доходността по книжата с падеж 2025 г. намаля с 59 базисни пункта от началото на август до 6,3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още