Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Египет избра четири банки за мениджъри на доларова емисия, планирана за 2016 г.

Страната възнамерява да предложи на международните пазари облигации за между 3 млрд. и 5 млрд. долара през текущата финансова година

Египет избра четири банки за мениджъри на доларова емисия, планирана за 2016 г.

Египетски паунд. Снимка: архив, Ройтерс

Египет избра четири банки за мениджъри на доларова емисия, планирана за 2016 г. Издаването на нов дълг е част от опитите на правителството да набере 21 млрд. долара за три години, за да подкрепи резервите и сложи край на недостига на валута, пише Bloomberg.

Още по темата

JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc., BNP Paribas SA и базираната в Париж Natixis SA ще уредят емисията, посочват от Министерството на финансите на Египет.

Страната възнамерява да предложи на международните пазари облигации за между 3 млрд. и 5 млрд. долара през финансовата година, приключваща на 30 юни 2017 г.

Първата емисия е планирана за октомври.

Миналата седмица Египет постигна предварително споразумение с Международния валутен фонд за кредитна програма на стойност 12 млрд. долара. Целта й е възвръщане на инвеститорското доверие и балансиране на бюджета. Освен това правителството планира да вземе средства от двустранни кредитори, измежду които Световната банка и Африканската банка за развитие.

Северноафриканската държава емитира еврооблигации през 2015 г. за 1,5 млрд. долара. Последващите емисии бяха отложени, тъй като разходите по финансирането се покачиха.

Доходността по книжата с падеж 2025 г. намаля с 59 базисни пункта от началото на август до 6,3%.

По статията работиха: Свилен Колев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Други
„Електромагнитна атака“ остави на тъмно Венецуела