IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фалиралата Hanjin Shipping планира да продаде половината от корабите си

През декември компанията трябва да представи план за преструктурирането си

16:41 | 17.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Южнокорейската компания Hanjin Shipping, чийто фалит наруши световната търговия, обмисля план за преструктуриране и продажбата на повече от половината от корабите си, пише Wall Street Journal, позовавайки се на запознати източници.
Въпреки това ликвидацията остава най-вероятният изход за Hanjin Shipping, пише вестникът.

Hanjin Shipping, най-големият строител на контейнеровози в Южна Корея и седмата по големина компания в сектора в света, обяви фалит в края на миналия месец и през декември трябва да представи план за преструктуриране. 

Компанията работи по няколко възможни сценария, като се фокусира върху един, според който ще запази до 15 от своите 37 кораба и ще върне почти всички свои 61 наети кораба на техните собственици, с което ще намали значително бизнеса си.

Говорителка на компанията отказа да коментира пред Ройтерс нито един от обсъжданите варианти.

От възможния фалит на корейската компания са засегнати и европейски корабоплавателни фирми, които са отдали част от своите кораби на Hanjin за чартърни линии. Водещите корабоплавателни концерни обикновено притежават около половината от флота, с която оперират, а останалата част наемат според нуждите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още