IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FAO: Цените на хранителните продукти са се понижили с 0,9% през октомври

Производството на зърнени култури в световен мащаб е отчело ръст от близо 10 млн. тона до 2,601 млрд. тона спрямо предходната прогноза

13:58 | 01.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Цените на хранителните продукти в световен мащаб са се понижили с 0,9 на сто през октомври спрямо месец по-рано, отразявайки по-ниските стойности на месото, млечните продукти и маслото, показват данни от доклад на Организацията за прехрана и земеделие (FAO) към ООН, цитирани от Ройтерс. 

Индексът на FAO, който измерва месечните изменения на кошницата от зърнени култури, маслодайни семена, млечни продукти, месо и захар, отбелязва осреднена стойност от 163,5 пункта за октомври срещу 164,9 пункта за септември.

От FAO съобщиха, че производството на зърнени култури в световен мащаб се е повишило с 10 млн. тона до 2,601 млрд. тона спрямо предходната прогноза, оповестена през октомври.

Тези резултати са с 57 млн. тона, или с 2,1%, по-ниски от рекордните нива на продукция, отбелязани през 2017 г.

Прогнозата на FAO за световното производство на пшеница през 2018 г. е 728 млн. тона, което е с 4,3% по-ниско от миналогодишното производство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още