IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондовите мениджъри губят доверие в глобалната икономика

Вече по-малко от една трета от тях очакват тя да се засили през следващите 12 месеца, сочи проучване на Bank of America Merrill Lynch

20:30 | 14.10.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Фондовите мениджъри губят доверие в глобалната икономика

Загрижеността относно прекратяването на експанзионистичната монетарна политика тласна инвеститорите в низходяща спирала, като продължаващите разпродажби предизвикаха пазарни корекции в няколко сектора, пише CNBC.

Акциите в глобален мащаб са поевтинели с около 8% в доларово изражение от летните си върхове, като парите се насочват в кеш и облигации.

В корекция са навлезли акциите от развиващите се пазари, американските компании с малка капитализация и фирмите от петролния сектор, след като всички те загубиха по 10%, а за седмицата, приключила на 8 октомври, почти 13 млрд. долара са били изтеглени от фондовете в акции, по данни на BlackRock .

В резултат на това мениджърите на фондове са много по-малко уверени в перспективите пред глобалната икономика и корпоративната рентабилност.

Само 32 процента от инвеститорите, анкетирани от Bank of America Merrill Lynch през октомври, очакват глобалната икономика да се засили през следващите 12 месеца спрямо около 52% през септември - най-ниското ниво от две години.

Паричната политика е в основата на тази промяна в настроенията, посочва банката в месечното си проучване сред фонд мениджъри. Само 18 на сто от мениджърите на фондове сега гледат на паричната политика като на твърде стимулираща – спад от 14 процентни пункта до най-ниското ниво от август 2012 година.

Миналата седмица, Dow Jones Industrial Average се понижи 2,7%, индексът на големите фирми S&P 500 спадна с 3,10%, а технологично ориентираният Nasdaq загуби 4,4%. Междувременно доходността по 10-годишните облигации се сви (респ. цената им нарасна) от 2,44% до 2,28%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Ха-ха-ха, нали тия дни имаше в НДК образование без граници. Ходих от любопитство.Майките изпадаха в ....... айде да не бъдем цинични, та когато рожбите им се мъчеха да изговорят " хеллоооу", и да направят впечатление на чиновника, изпратен от замираш чужд колидж и всички деца, боже милите същества, искаха да учат мениджмънт!То друго и запада не предлага де! Трябват им заблудени родители, които да си пратят децата в шотландските полета, да живеят по 10 човека в стая, само и само да се чувстват свободни, като свободните кокошки в каафези с определени размери!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още