Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Глобалните фондове за дялов капитал продължават да привличат инвеститори

Притокът на средства се оправдава с надеждите за по-бързо възстановяване на икономиката от пандемията

Глобалните фондове за дялов капитал продължават да привличат инвеститори

Снимка: Pixabay

Глобалните фондове за дялов капитал продължават да се възползват от приток на средства заради надеждите за по-бързо икономическо възстановяване от пандемията и възстановяването на доходността от американските държавни облигации, предава Ройтерс. 

Още по темата

Инвеститорите са придобили дялове във фондове на стойност 17,15 млрд. долара през седмицата, приключила на 3 март, показват данни на Refinitiv Lipper. Това е девета поредна седмица на ръст на притока на инвестиции към фондовете за дялов капитал, отбелязва агенцията.

Инвеститорите са купили и дялове в облигационни фондове за 6,8 млрд. щатски долара, както и в парични фондове за 11 млрд. щатски долара, показват още данните.

Сред акционерните фондове технологичните постигат приток от 2,7 млрд. долара - най-ниският от осем седмици, поради по-високата доходност на облигациите.

Надеждите за по-бързо възстановяване подкрепят паричните потоци във фондовете на индустриалния сектор, в които нетните покупки възлизат на 1,4 млрд. долара – най-високите от 7 седмици насам.

Сред стоковите фондове фондовете за благородни метали отчитат нетни продажби в размер на 2,2 млрд. долара, което е четвърти пореден седмичен отлив.

Анализ на 23 637 фонда на развиващите се пазари показва, че акционерните фондове постигат приток от 4,8 млрд. долара - най-големият от пет седмици, благодарение на повишения апетит към риск.

Облигационните фондове на развиващите се пазари отчитат нетен отлив от 1,2 млрд. долара – трета поредна седмица на нетни продажби, заради по-високата доходност на американските облигации.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Други
Пандемията отне живота на над 3 млн. души по света