IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готов портфейл от фондове е най-лесният начин да защитите парите си от инфлация

Инвестирането във взаимни фондове е още по-лесно благодарение на онлайн портала на "Карол Капитал Мениджмънт"

09:40 | 02.12.21 г.
Автор - снимка
Създател
Готов портфейл от фондове е най-лесният начин да защитите парите си от инфлация

Правилното управление на спестяванията е също толкова важно, колкото самият процес на спестяване, ако искаме да поддържаме стандарта си на живот във времето.

Ако погледнем статистика как хората разпределят спестяванията си в различните държави, ясно личи разликата в акумулирането на богатство у нас спрямо богатите западни страни:

- Българите „инвестират“ над 80% от спестяванията си в депозити и пари в брой, срещу само 37% в развитите държави.

- Над 60% от парите на европейците са инвестирани във фондове и на капиталовите пазари, докато у нас този процент е едва 18%.

Преди 2010 г. лихвите по депозитите бяха високи и това не беше такъв проблем, но в момента ситуацията е коренно различна. Най-големите банки у нас обявиха, че прекратяват откриването на срочни депозити, докато останалите предлагат нулеви и дори отрицателни лихви по тях. А инфлацията расте.

Същевременно много хора, които имат спестявания в банка, не са сигурни какво да правят с тях и се притесняват, че инвестирането е сложен процес, изискващ много време и усилия от тяхна страна. Напротив, в днешно време има много лесни начини да се възползваме от предимствата на инвестирането. Специализирани управляващи дружества със сериозен опит и международна експертиза като "Карол Капитал" помагат именно в това - къде да вложим свободните си средства, за да ги защитим и увеличим. Компанията предлага решения под формата на взаимни фондове, доверително управление и инвестиционни консултации.

Взаимните фондове като решение за спестителите

Взаимните фондове в цял свят са най-удобният и лесен начин за инвестиране, подходящ за начинаещи инвеститори и хора, които нямат време да следят редовно пазарите. Сред предимствата на този начин на инвестиране са:

- професионалното управление,

- разнообразен портфейл и контролиран риск,

- много бърза ликвидност без срокове и падежи,

- лесна замяна на един фонд с друг без такси,

- постоянната информираност за стойността на инвестицията Ви,

- без данък печалба.

Благодарение на партньорството си с глобалната инвестиционна компания Schroders, "Карол Капитал" предлага на българския пазар близо 170 международни фонда във всички видове активи, региони и сектори. От всички тях опитен екип от анализатори на компанията избира тези с най-добра перспектива за дългосрочна инвестиция и ги комбинира в три варианта на готов портфейл от фондове според очакванията за доходност и толеранса към риск. По този начин за всеки клиент могат да предложат най-подходящото решение, базирано на личния му инвеститорски профил и цели.

Съвсем от скоро "Карол Капитал" вече предлагат и дистанционно сключване на договор чрез специално създаден за целта онлайн портал. Това позволява още по-лесно и удобно да започнете Вашия инвестиционен портфейл от фондове.

Повече за продуктите на "Карол Капитал" и как да си откриете инвестиционен портфейл от фондове вижте тук.

Оповестяване на риска

Информацията, публикувана тук, е само с информационна цел, не представлява инвестиционен съвет, не е препоръка или предложение за покупка или продажба на финансови инструменти, нито предлагане на друг вид инвестиционни услуги. Всички инвестиции, посочени тук, могат да включват значителен риск и да не са подходящи за всички инвеститори. Инвеститорите трябва да имат предвид, че приходите от инвестиции могат да се колебаят и стойността на тези ценни книжа и инвестиции може да се повишава или да спада. Инвеститорите могат да не получат пълна възвръщаемост в сравнение с първоначално инвестираните средства. Предишните резултати не са показателни за бъдещи резултати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още