IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готвят промени в бразилското правителство

Има вероятност Бразилската социалдемократическа партия, един от главните съюзници на президента, да напусне управлението

11:06 | 28.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на Бразилия Мишел Темер ще направи промени в правителството си няколко месеца преди президентските и парламентарните избори през октомври догодина, предадоха световните агенции.

Промените ще бъдат направени през март. Има вероятност Бразилската социалдемократическа партия, един от главните съюзници на президента, да напусне правителството. Както се очаква, през април догодина много министри ще подадат оставка, за да започнат подготовка за участие в предизборната кампания.

Същевременно стана ясно, че Темер ще бъде подложен на ендоскопско изследване в клиника в Сао Пауло. Той ще остане в болницата до неделя. 

Преди броени дни Темер бе приет за няколко часа за лечение заради урологичен проблем точно в момента, в който долната камара на парламента гласуваше дали той да бъде съден за корупция или не.

От няколко месеца Темер, чийто мандат бе белязан от серия от корупционни скандали, е подложен на много силен натиск и на два пъти имаше риск за започване на процес за корупция срещу него във Върховния съд. На два пъти обаче парламентът гласува срещу началото на такъв процес.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още