Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Графика на деня: Натискът на пандемията върху заетостта при жените продължава

През тази година ще има 13 млн. работещи жени по-малко, отколкото през 2019 г., показват данни на Международната организация по труда

Графика на деня: Натискът на пандемията върху заетостта при жените продължава

Снимка: Bloomberg L.P.

Непропорционално големият удар, който пандемията от коронавирус нанесе върху жените в работната сила, ще продължи. Според нови данни на Международната организация по труда (МОТ) заетостта при мъжете се възстановява по-бързо, отколкото при жените, съобщава Bloomberg.

През тази година ще има 13 млн. работещи жени по-малко, отколкото през 2019 г. В същото време мъжете ще успеят да възстановят загубеното по време на кризата, става ясно от актуален доклад.

От МОТ призовават правителствата да се ангажират с политики, които са фокусирани върху създаването и запазването на работни места за жени, най-вече в сектори като здравна грижа и образование.

„Неравенствата между жените и мъжете в работния свят, които бяха подсилени по време на Covid пандемията, ще се запазят и в близкото бъдеще“, посочват от МОТ.

„Въпреки че очакваният ръст на работните места през 2021 г. за жените ще надвиши този при мъжете, ще бъде недостатъчен, за да върне жените към предпандемичните нива на заетост“, се казва още в доклада.

Още графики на деня може да видите тук.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Други
Стартъп набра 1,8 млрд. долара за развитие на термоядрен синтез