Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Грета Тунберг иска да запази марката Fridays for Future

Активистката е създала и фондация, чиято цел е да насърчава екологичната, климатичната и социалната устойчивост

Грета Тунберг иска да запази марката Fridays for Future

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Шведската климатична активистка Грета Тунберг се опитва да патентова като запазена марка името Fridays for Future. Това става ясно от проучване на германския седмичен вестник DIE ZEIT. Съответното заявление за патент е било получено от Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз през декември.

Още по темата

Заявителят е фондация, която все още не е известна: Stiftelsen The Greta Thunberg and Beata Ernman Foundation, със седалище в Стокхолм. Говорител на Тунберг пояснява пред германската медия, че фондацията е основана от Грета Тунберг и нейното семейство.

„Целта на организацията е да насърчава екологичната, климатичната и социалната устойчивост, както и психичното здраве". Фондацията била и важно средство за прозрачни дарения на пари, пояснява той.

Освен фондацията и поддръжница на Тунберг на име Джейни О'Кийфи също се опитва да гарантира правата върху търговска марка за определени продукти под името Fridays for Future. В своето заявление тя претендира за защита на търговската марка за раници, шапки и много други продукти. „Нямам намерение да печеля от това", казва О'Кийфи пред германската медия. По думите ѝ тя просто искала да защити термина Fridays for Future  от злоупотреба.
 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (7)

1
 
33
 
7
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
аз като ви разправям че действията И изглежда все едно са спонсорирани от въглищарите ... вие ми се смеехте!
2
 
40
 
6
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Тези хора си намериха добро препитание - шапки, раници и чорапи за устойчиво развитие. Имам едни скъсани чорапи - ще ги нося, докато не станат на компост.
5
 
38
 
5
Бидонойл до: Императорът
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Видяхме колко я уважавахте като идеалистка, затова сега нека да ви сpита зaдницитe. А ти нали харесваше Тръмп? Той не е идеалист и неведнъж е мамил. Следователно, трябва да харесваш и Тумберг. Иначе това е двоен стандарт.
4
 
41
 
4
Императорът до: Бидонойл
преди 7 месеца
Не, мислех я за проста и арогантна, но все пак идеалистка. Е - гнъсната и корумпирана същност ще лъсне окончателно много скоро.
2
 
46
 
3
преди 7 месеца
Браво! Сега идва ред на червила, кремове и сенки. И всичките зелени талибани ще се избият да пазаруват...Нямало да печели, но ще капитализира от направеното досега.

Още от Други
Карлос Гон създава университетска бизнес програма в Ливан