IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Grupo Cutrale спечели битката за Chiquita

Един водещите производители на банани в света не устоя на третата оферта на Cutrale и инвестиционната компания Safra

19:13 | 27.10.14 г.
Grupo Cutrale спечели битката за Chiquita

Производителят на банани Chiquita Brands прие офертата за покупка, изпратена от бразилския производител на плодови напитки Grupo Cutrale и американската инвестиционна компания Safra Group.

Офертата е на стойност 682 млн. долара, съобщи Reuters.

Споразумението е победа за финансиста Джоузеф Сафра и Жозе Луиш Кутрал, които се бориха упорито, за да привлекат Chiquita. През последните три месеца двамата магнати се опитват да закупят производителя на банани, като компанията вече отхвърли три техни оферти.

Сафра – един от най-богатите банкери в света, продължава да търси начини да разнообрази своя портфейл. Изправен пред намаляващата консумация на портокалов сок в световен мащаб, Cutrale пък търси нови области за развитие, коментира още информационната агенция.

Chiquita е един от водещите производители на банани и заедно с Fyffes, Fresh Del Monte Produce и Dole контралеря пазар на стойност от 7 млрд. долара.

В съобщение на компанията относно сделката е записано, че Chiquita ще има достъп до опита на Cutrale – Safra във всички аспекти на производството на плодове и плодови сокове, както и до финансовия опит на двете компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още