IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гуайдо: Венецуелското правителство планира да разпусне парламента

Очаква се евентуалното решение да бъде взето още в понеделник

08:50 | 12.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо заяви, че президентът Николас Мадуро се готви да разпусне парламента и да свика нови избори, което може да изостри политическата криза в страната, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Гуайдо, който е председател на ръководеното от опозицията Национално събрание, заяви, че решението ще бъде взето в понеделник от Конституционното събрание - паралелен законодателен орган, контролиран от управляващата социалистическа партия. По думите му може да има още арести на депутати.

Подобен ход вероятно ще засили международните критики срещу Мадуро и може да спре преговорите с посредничеството на Норвегия между правителството и съюзниците на Гуайдо, насочени към намиране на решение на политическата безизходица във Венецуела.

Председателят на Конституционното събрание Диосдадо Кабельо потвърди, че за днес има планирано заседание, и се присмя на Гуайдо с коментара: ако се страхувате, купете си куче.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още