IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хасан Рухани: САЩ търсят промяна в режима на Иран

Според иранския президент Вашингтон налагат психологическа и икономическа война, оспорвайки легитимността на местното правителство

10:21 | 14.10.18 г.
<p>
	Иранският президент Хасан Рухани, <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Иранският президент Хасан Рухани, Снимка: Ройтерс

САЩ търсят начини за промяна на режима в Иран, заяви президентът на ислямската република Хасан Рухани в неделя пред държавната телевизия, цитиран от Ройтерс.

Според него Вашингтон използват психологическа и икономическа война, оспорвайки легитимността на управлението на Иран. С това се цели промяна на политически режим в страната, добави Рухани. 

Изказването е свързано с редицата санкции, които САЩ наложиха на страната, засягайки нейното петролно производство, което е движещата сила на местната икономика.

По-рано днес стана ясно, че нелегалният износ на сомалийски въглища преминава през територията на Иран, с което се подпомагат терористични организации като Аш Шабаб.

Няколко години, след като Съветът за сигурност забрани износа на изкопаеми твърди горива от Сомалия, беше установено ще експортът продължава. Основна дестинация на въпросните въглища са няколко пристанища в Иран, откъдето се насочват към Дубай и Обединените арабски емирства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още