IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хора на бразилския президент са обвинени в създаване на престъпна организация

Обвинените политици са получили незаконно 864 милиона реала и са причинили загуби за 5,5 милиарда реала на държавната нефтена компания Petrobas

09:52 | 09.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Главният прокурор на Бразилия Родриго Жанот повдигна обвинения в създаване на престъпна организация срещу шестима депутати от партията на президента Мишел Темер Бразилско демократично движение (БДД), предаде Ройтерс.

Сред обвинените депутати са бившият сенатор и президент на Бразилия Жозе Сарней, лидерът на БДД Ромеро Жука и още четирима сенатори. 

Това са поредните обвинения в разрастващия се корупционен скандал, свързан с подкупване на служители от компании с цел получаване на обществени поръчки.

Според Жанот обвинените политици са получили незаконно 864 милиона реала (279,84 милиона долара) и са причинили загуби за 5,5 милиарда реала на държавната нефтена компания Petrobas и за 113 милиона реала на нейния филиал "Транспетро".

БДД излезе с декларация, в която се посочва, че прокурорът няма доказателства и че партията вярва, че Върховният съд ще отхвърли обвиненията.  

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още