IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония и САЩ ще си сътрудничат във финансовия сектор заради борсовите спадове

Шиндзо Абе и Барак Обама приветстваха споразумението между представителите на Сеул и Пхенян

12:21 | 26.08.15 г.
Япония и САЩ ще си сътрудничат във финансовия сектор заради борсовите спадове

Премиерът на Япония Шиндзо Абе и президентът на САЩ Барак Обама се договориха двете държави да си сътрудничат във финансовия сектор във връзка с борсовите спадове на световните пазари в началото на седмицата. Двамата лидери са се разбрали за това в телефонен разговор, съобщи главният секретар на японското правителство Йошихиде Суга, цитиран от ТАСС.

Правителството на Япония планира да предприеме мерки за стабилизиране на финансовите пазари, като същевременно поддържа връзка с другите страни от Г-7 (Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция), съобщи още Суга.

„Имаме намерение да следим внимателно вътрешната и външната ситуация, както и да предприемем необходимите мерки, поддържайки контакт със страните от Г-7“, заяви той, без да поясни какви могат да бъдат мерките.

Лидерите на Япония и САЩ са обсъдили също така ситуацията на Корейския полуостров и са приветствали споразумението, постигнато след продължителни преговори между представителите на Сеул и Пхенян.

Освен това японският премиер е изразил пред американския президент и притеснения заради слуховете, че Япония е била обект на следене от Агенцията за национална сигурност на САЩ, като е подчертал, че ако тези слухове се потвърдят, това може да се отрази на двустранните отношения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:57 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още