Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Индустриални гиганти се обединяват срещу въглеродните емисии

Критиците казват, че действията на корпоративния свят все още са много далеч от всеобхватната промяна, необходима за постигане на целите на ООН

Индустриални гиганти се обединяват срещу въглеродните емисии

Снимка: Ashley Pon/Bloomberg

Microsoft, Nike, Starbucks, Unilever и пет други индустриални гиганти от различни сектори се обединяват, за да помогнат на бизнеса в световен мащаб да постигне нулеви въглеродни емисии.

Под надслов „Преобразуване в нетна нула“, групата планира да привлече други членове и ще работи с Фонда за защита на околната среда, като се съсредоточи върху предоставянето на насоки и изследвания за бизнеса с цел постигане на нулеви въглеродни емисии не по-късно от 2050 г., информира Ройтерс.

В съобщението не бяха дадени подробности за инвестициите, които компаниите ще направят.

Още по темата

Някои цели за нулеви нетни въглеродни емисии включват дейности по цялата верига на стойността, включително въздействието на продуктите и услугите, и значителна ангажираност и готовност за инвестиции и бързи иновации.

Сегашният съюз включва също френската компания Danone, немския автомобилен производител Mercedes-Benz, индийската технологична компания Wipro, бразилския производител на козметика Natura & Co и други.

Въпреки че много компании поеха ангажименти за намаляване на емисиите си, критиците казват, че действията на корпоративния свят все още са много далеч от всеобхватната промяна, необходима за постигане на целите на ООН за емисиите и ограничаване на покачването на глобалната температура до 1,5 градуса по Целзий.

През януари Microsoft обяви плановете си за отрицателни въглеродни емисии, като обеща да премахне толкова въглерод, колкото е отделила в своята 45-годишна история, и отпусна 1 милиард долара за създаване на „Фонд за иновации за климата“, който да инвестира в разработването на технология за отстраняване на въглерод.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Други
Кандидатът за премиер на Ливан Мустафа Адиб се оттегли