IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иран започва масово производство на собствен изтребител

Той беше демонстриран за първи път през август тази година

10:05 | 03.11.18 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Иран започва масово производство на изтребителя Kowsar, предава Ройтерс. 

Скоро необходимият брой от тези самолети ще бъде произведен и предоставен на военновъздушните сили, заяви днес министърът на отбраната Амир Хатами на церемонията по откриването, излъчена по държавната телевизия.

Kowsar за първи път беше демонстриран на 21 август тази година, припомня ТАСС. Тогава иранската агенция Тасним заяви, че това е първият изтребител, "100% разработен и произведен в Иран".

Според някои военни експерти обаче той е копие на F-5, произведен в САЩ през 60-те години на миналия век, отбелязва Ройтерс.

Сайтът "Ал Масдар", цитиран от ТАСС, съобщи, че Иран планира да доставя изтребители и средства за противовъздушна отбрана в Сирия.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 2
michaelis12
преди 5 години
той Сорос е сдал вече, ама осакати поколения напред тоя некролог що си е право, право ..... в другите държави им писна и го изгониха само наща ше е последна както винаги, а евреите те ше си платат в най-скоро време или по-скоро ашкеназите, че много им знае гагата ше си изпатат те жестоко от тия същите в заглавието щот кой се е еббавал с тех добро не е видел и Римската Империя и Сашо Велики, арапините, а в модерно време бяха СССРа и Ирак и т.н. ..... резултат всичките стават на части ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 1
опааа
преди 5 години
машалааа! ...ама като гледам как чичо ни сорос се е заел и с образованието на младите, съвсем скоро в учебниците ще има да се чете и учи само за славното минало на евреите и за светлото слънце в днешният тъмен свят, за най-демократичната, за най- човековъздигаща , за най-......., за най-старата създадена страна на планетата ни, за Съединените Американски Щати!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 2
michaelis12
преди 5 години
това е Персийската Империя неграмотний и имат право на изтребители колкото и останалия демократски комуфлаж, когато те са били държава Персия твойтя западна Геййропа е била още в скоростните кутии на Сократ, а Сашш не е бил нарисуван на картата още .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
bgMan
преди 5 години
А каква работа имат иранските войски и изтребители в Сирия?За ПВО системи проявявам разбиране като се има предвид, че Сирия отдавна прилича на лунен пейзаж.Съвсем очевидно на иранците не им пука нито за Сирия, нито за сирийците. *** са се посветили единствено на войната с евреите, а палестинци и сирийци са само жертвени агнета или необходимите им косвени жертви за да оправдават действията си в Близкия Изток.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още