IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израел одобри споразумението с ОАЕ за нормализация на отношенията

Бенямин Нетаняху и престолонаследникът на Абу Даби принц Мохамед бин Зайед Ал Нахян ще се срещнат скоро

14:45 | 12.10.20 г.
<p>
	<em>Бенямин Нетаняху. Снимка: Kobi Wolf/Bloomberg</em></p>

Бенямин Нетаняху. Снимка: Kobi Wolf/Bloomberg

Израелското правителство одобри днес споразумението за нормализация на отношенията с Обединените арабски емирства (ОАЕ). Премиерът Бенямин Нетаняху каза, че той и престолонаследникът на Абу Даби са се уговорили по телефона за скорошна среща, предаде Ройтерс.

Постигнатото при посредничество на САЩ споразумение за мир между Израел и арабската монархия от Залива е дипломатически пробив в региона, където се засилват опасенията от поведението на Иран, въпреки че палестинците определиха споразумението като "предателство" на техните аспирации за собствена държава на окупираните от Израел територии.

Престолонаследникът на Абу Даби - най-голямото емирство в ОАЕ, принц Мохамед бин Зайед Ал Нахян написа в Туитър днес, че той и Нетаняху са обсъдили укрепването на двустранните отношения и перспективите за мир в региона.

В официално изявление, след като израелският кабинет одобри споразумението с ОАЕ от 15 септември, Нетаняху каза, че той и принцът ще се срещнат "скоро" и са си разменили покани за взаимни посещения в своите страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още