IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan предупреждава за спад на приходите от инвестиционно банкиране

През второто тримесечие приходите в най-големите инвестиционни банки могат да се свият с 15% на тримесечна база

15:50 | 19.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
JPMorgan предупреждава за спад на приходите от инвестиционно банкиране

През второто тримесечие на 2015 г. в осем от десетте най-големи инвестиционни банки в света приходите от инвестиционно банкиране могат да спаднат с 15% спрямо първото тримесечие, тъй като печалбите от търговия с финансови инструменти, зависещи от движенията на лихвени процентите, спадат. За това предупреждава анализаторският екип на американската банка JPMorgan, пише Ройтерс.

Приходите от търговия на най-големите банки показаха признаци на възстановяване през първото тримесечие на годината, тъй като пазарната волатилност увеличи печалбите на дилърските поделения.

Въпреки това след спокойния април месец май се оказва сравнително слаб за приходите от търговия с финансови инструменти с фиксиран доход, валути и суровини (fixed income, currencies and commodities, или FICC). Тенденцията може да продължи до юни, с което дивизиите ще претърпят срив на приходите от 25%, изчисляват от JPMorgan.

„Наблюдаваме забавяне на приходите от инвестиционно банкиране през второто тримесечие на 2015 г., което е потенциално над нормалното за сезона заради слабостите при лихвените проценти след силното първо тримесечие“, гласи бележка на анализаторите на банката до техните клиенти.

Първото тримесечие обикновено е най-силният период от годината за приходите на банките от инвестиционна дейност. През второто тримесечие поделенията за търговия с акции, въпреки че се представят по-добре в сравнение с нормалните сезонни трендове, се очаква да спаднат с 8% на тримесечна база.

Подобни са очакванията за приходите на дивизиите на банките от консултантска дейност и от поемане на емисии акции и облигации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:44 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още