IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каква ще е световната икономика през 2015 г.

Дефлацията, силният долар, ситуацията в еврозоната и Япония са основните предизвикателства, смятат участниците в Schroders International Media Conference

14:58 | 13.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Каква ще е световната икономика през 2015 г.

Нищо ново не ни очаква през предстоящото дванадесетмесечие, като ситуацията в икономиката ще остане под натиска на глобалните дефлационни опасения. Около такова становище се обединяват участниците и гостите на Schroders International Media Conference 2014, провеждана в седалището на мултинационалната компания за управление на активи Schroders в Лондон.

Събитието събира на едно място представители на финансови и икономически медии от над 30 страни, сред тях и Investor.bg, които заедно с лекторите дискутират както основните предизвикателства пред света в следващите 12 месеца, така и причините за тяхната поява.

74,3% от гласувалите в залата икономисти и финансови журналисти подкрепят тезата, че глобалната икономика няма да ни изненада с нищо през 2015 г. Ключовите предизвикателства ще продължат да бъдат поскъпващият долар, застрашаващ дори и самата икономика на САЩ, ситуацията в еврозоната, както и неизвестността около бъдещето на Абеномиката в Япония.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 00:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още