Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Канадската петролна индустрия продължава да страда заради проблеми с преноса

Големите петролни компании отлагат завършването на своите нови проекти заради липса на ефективен транзит

Канадската петролна индустрия продължава да страда заради проблеми с преноса

Снимка: Ройтерс

Дългогодишните проблеми с транспортните петролни трасета в Канада продължават да създаваат сериозни пречки пред местната индустрия. Сега големите компании отказват да разширят своя производствен капацитет заради невъзможността от допълнителни доставки извън страната, пише Ник Кънингам за Oilprice. 

Още по темата

Липсата на нов капацитет при тръбопроводите доведе до срив цената на сорта Western Canada Select (WCS) в края на миналата година, когато се тъгуваше под 15 долара за барел, докато цената на West Texas Intermediate беше с 40 долара отгоре.

В отговор на това властите в Албърта успяха да помогнат на WCS да се възстанови, като приеха съкращения на производството, подпомогнато от санкциите, наложени от САЩ на Венецуела.

В крайна сметка проблемите с тръбопроводите останаха неразрешени.

Компанията Enbridge отложи пускането на своята трета линия до средата на 2020 г., въпреки че първоначално се очакваше проектът да влезе в експлоатация още през тази година.

Невъзможността да се добави нов капацитет към мрежата от тръбопроводи оказва своята тежест върху дейността на петролните производители.

В петък Imperial Oil обяви, че забавя темпа на добив в Аспен заради „пазарна несигурност“, свързана с производствените съкращения, наложени от властите.

Ограниченията на добива в Албърта тласнаха цените нагоре до такава степен, че преносът на петрол чрез влакове престана да бъде икономичен.

MEG Energy Corp. заяви, че забавянето на третата линия на Enbridge ще възпрепятства възможността да продължи с реализацията на своя сондажен проект Christina Lake.

Преди това Bloomberg съобщи, че Canadian Natural Resources Ltd. може да отложи пусковата дата на проекта Kirby North, както и инициативата Primrose.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Други
Кралица Елизабет Втора покани Тръмп на държавно посещение в началото на юни