IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канбера отпуска 68 млн. долара за пострадалите от сушата фермери

Очаква се много реки да пресъхнат до ноември, когато започва лятото

10:14 | 27.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Премиерът Скот Морисън разговаря с фермер. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Премиерът Скот Морисън разговаря с фермер. Снимка: Ройтерс

Австралийското правителство обяви днес, че ще отпусне допълнително 100 милиона австралийски долара (68 милиона щатски долара) в помощ на фермерите, пострадали от невижданата суша през лятото, предаде DPA, цитирана от БТА.

Премиерът Скот Морисън посочи в комюнике, че са необходими повече пари, по-малко бюрокрация и допълнителни услуги в помощ на пострадалите от сушата земеделци и тяхното съсловие.

Сумата от 100 милиона долара се отпуска след предишните над 7 милиарда долара, заделени за инициативи за преодоляване на последиците от сушата и които ще бъдат на разположение от юли идната година.

Една трета от финансирането ще бъде в помощ на бранша, а до 3000 долара ще бъдат отпуснати на домакинства, отговарящи на условията.

Големи райони от Австралия пострадаха от най-тежката суша от април 2017 година с рекордни температури и валежи под средната норма, което доведе до още по-голям недостиг на вода в някои зони.

Очаква се много реки да пресъхнат до ноември, когато започва лятото, а метеорологичната служба не вижда признаци за край на сушата в скоро време.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още