IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ли Къцян: Китай и Европа трябва скоро да започнат преговори за свободна търговия

Пекин е сериозно обезпокоен от бежанската криза в Германия и Европа

11:06 | 29.10.15 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ангела Меркел и&nbsp;Ли Къцян. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ангела Меркел и Ли Къцян. Снимка: Ройтерс

Китай и Европа трябва да проучат възможностите за преговори за свободна търговия възможно най-бързо, заяви днес китайският премиер Ли Къцян по време на срещата си с германския канцлер Ангела Меркел в Пекин, предаде Ройтерс.

Ли поясни, че Китай ще бъде огромен пазар за Германия и че може да научи много от германската индустрия.

"Необходимо е политическо решение на кризата в Сирия", каза премиерът. По думите му Пекин е сериозно обезпокоен от бежанската криза в Германия и Европа, но вярва, че Европа е способна да посрещне предизвикателството, добави той.
Китай неведнъж е възразявал срещу използването на сила за уреждане на кризата в Сирия и е заявявал, че тя изисква политическо решение, посочва Ройтерс. 

Иначе германският канцлер пристигна в Пекин  с делегация от 20 бизнес лидери. Основни теми на разговорите ѝ с китайските ръководители ще бъдат двустранното икономическо сътрудничество и ролята на Китай в международните кризи.

По-късно днес Меркел ще се срещне с президента Си Дзинпин. 

Конфликтът в Сирия, предизвикал най-голямото преселение към Европа след Втората световна война, също ще бъде сред проблемите, които Меркел ще разисква с китайските си домакини. В момент, в който Германия се опитва да намали мигрантския наплив, канцлерът може да настоява пред Китай да използва силните си икономически връзки с Русия, за да помогне за намиране на решение за сирийската криза, отбелязва DPA.

В бизнес делегацията, придружаваща Ангела Меркел, е новият директор на Volkswagen Матиас Мюлер, който вероятно ще даде разяснения за скандала, разтърсил автомобилната компания. 

Германският канцлер пристига в Китай седмица, след като Си Дзинпин посети Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 8 години
уууу един път да препишеш нещо правилно :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
Атанасио
преди 8 години
Свободна търговия звучи добре но ''Според експерти на Световната банка, за слабо развитите страни са допустими защитни мита максимум до 20%. Американски и европейски учени твърдят, че са необходими по-високи мита, вносни квоти или субсидии, защото разликата в производителността между слабо развитите и високо развитите страни сега е много по-голяма от 20%....Налага се сериозна преоценка на концепцията за либерализация на световната търговия. Особено поради неравнопоставеността между конкурентоспособните високо развити страни и неконкурентоспособните средно- и слабо развити страни. Нещо повече, подобна преоценка е нужна и на условията на Общия Европейски пазар - http://***.iki.bas.bg/english/CVita/angelov/No248.htm
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 5
michaelis12
преди 8 години
Еми ше се сменя Господаря защото са се взели за Богове. То бива бива ама има някви граници не може да е-баваш само всичките ти подчинени, защото в един момент ше ти напраат преврат и айде, както и става полека лека в случая ...... А наще тепърва вкарват Блумбърг TV хаххх хах ей винаги последни, по-добре да се бяха ориентирали към китайските телевизии, но нищо при нас нещата винаги се случват с едни 50г. у лево и леко в страни .... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
еми тея от NYSE нещо много на сериозно се взеха през последните години и мишките напускат потъващия кораб ..... Leading German, Chinese Stock Exchanges Create Joint VentureGermanys biggest exchange operator Deutsche Borse Group announced on Thursday that it has established a joint venture together with the Shanghai Stock Exchange (SSE) and the China Financial Futures Exchange (CFFEX).http://sputniknews.com/business/20151029/1029266337/Germany-China-Joint-Venture.htmlа това го писах неведнъж, че и световната борса ше се измести там и ше цъкаме с юани, само дет тряя да ставам посред нощите, обаче тука "цар долар" аааа уууу 70г. не мое го изместят ем да ама на Германците им писна от техните "НАТО Съюзници" и отиват на китайския бряг да акустират от там и другите един по един се изнизват .......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още