Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

МААЕ: Ядрената енергетика е спестила на света 55 гигатона парникови газове

Виртуална среща, организирана от МАЕ, събра министри и общественици от цял свят, за да обсъдят мерки за стимулиране на икономиките

МААЕ: Ядрената енергетика е спестила на света 55 гигатона парникови газове

Снимка: Pixabay

Атомната индустрия играе важна роля в глобалното производство на чиста енергия, допринасяйки за спестяването на емисии парникови газове в много страни, и предоставяйки иновативни решения, които могат да са много полезни за развиващите се икономики. Това обяви генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел Гроси по време на панелна дискусия за електроенергийната сигурност, организирана от Международната агенция по енергетикa (МАЕ). 

Още по темата

Виртуалната среща събра министри и общественици от цял свят, за да обсъдят мерки за стимулиране на икономиките, създаване на работни места, намаляване на глобалните парникови емисии и повишаване на сигурността на енергийните системи, съобщава nucnet.org.

„Атомната енергия не е обещание за нисковъглеродната енергия. Тя вече мощно помага за постигане на нисковъглеродна икономика, като през последните 50 години е спестила над 55 гигатона емисии въглероден диоксид“, обяви Гроси.

В началото на миналата седмица стана ясно, че експерти от Европейската комисия (ЕК) ще проучат дали ядрената енергетика трябва да се разглежда като „зелена“ технология съгласно устойчивата финансова таксономия на Европейския съюз (ЕС).

Въпросът около ядрената енергетика се превърна в почва за множество дебати между експерти, които съветват ЕК относно устойчивата финансова таксономия, която трябва да определя посоката на частните инвестиции занапред.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 2 месеца
Ядрената мощ е най-могъщата и чиста енергия... но екотерористите отричат това - защото търсят не реална полза за природата, но полза за самите себе си в смисъл - за бамковите си сметки !!!

Още от Други
Какъв е залогът в Източното Средиземноморие?