Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Мерките срещу пандемията поставят на изпитание малките и средни предприятия

Проучване показва, че близо две трети от анкетираните МСП предупреждават, че могат да прекратят бизнеса си за постоянно в рамките на три месеца

Мерките срещу пандемията поставят на изпитание малките и средни предприятия

Снимка: Kerem Uzel/Bloomberg

Малките и средни предприятия (МСП) са най-силно засегнати от въздействието на мерките срещу пандемията от коронавирус в глобален план, като една пета от тях твърдят, че се сблъскват с риска да бъдат закрити за постоянно в рамките на три месеца, съобщава Ройтерс, позовавайки се на проучване на Международния център за  търговия (ITC) от днес. 

Още по темата

„Блокадите доведоха до големи спадове на приходите за повечето (МСП) и оцеляването на много от тях е застрашено“, предупреждава ITC, съвместна агенция на ООН и Световната търговска организация (СТО).

В своето глобално проучване на въздействието на ограничителните мерки върху бизнеса, обхващащо хиляди компании в 132 държави между април и юни, почти две трети от микро и малките дружества посочват, че са „силно засегнати“ от въздействието на блокадите, спрямо 43% от големите предприятия.

Около една пета от МСП изтъкват, че рискуват да затворят за постоянно до три месеца.

Подобно стечение би могло да окаже влияние върху глобалната заетост, тъй като малките предприятия са най-големите работодатели.

„Тъй като МСП са отговорни за голяма част от глобалната заетост, бъдещето на световната икономика ще зависи много от това как тези компании успяват да преодолеят и излязат от кризата“, се казва още в доклада.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Други
Кандидатът за премиер на Ливан Мустафа Адиб се оттегли