IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ препоръчва на Русия да публикува финансовите отчети на 30 000 държавни компании

По оценка на фонда за последните 5 години Русия е постигнала значителен напредък в повишаването на прозрачността в данъчно-бюджетната сфера

16:53 | 08.08.19 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Международният валутен фонд (МВФ) препоръчва на Русия да включи данните за 30 000 държавни компании и да ги задължи да публикуват одитните доклади по финансовите отчети. Това е посочено в доклада на фонда за финансовата прозрачност на бюджетната политика, ефективността на правителството и намаляване на уязвимостта от корупция, публикуван в сайта на МВФ и цитиран от ТАСС и БТА.

По оценка на фонда за последните 5 години Русия е постигнала значителен напредък в повишаването на прозрачността в данъчно-бюджетната сфера. При все това има място за по-нататъшно подобряване.

По данни на МВФ над 30 000 руски държавни предприятия остават извън рамките на консолидирания бюджет и много от тях не публикуват одитирани финансови отчети.

Според данни на Росстат руските държавни предприятия към 1 януари 2019 година са били 59 600.

МВФ препоръчва да се спре отпускането на средства от Фонда за национално благосъстояние за вътрешни разходи - докапитализация на банки, финансиране на инфраструктурни проекти и субсидиране на кредити за малкия и среден бизнес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 1
Valentin13
преди 4 години
колко ги разбираш и ти...! я чети тука, ако разбираш руска речhttps://***.finanz.ru/novosti/valyuty/vtb-poteryal-pochti-100-milliardov-rubley-na-operaciyakh-s-valyutoy-1028431465ако не, да ти обясня - тормозят мужика да живее със 100 долара на месец, за да могат изкуствено да стабилизират системата. но докога ще е така?ето доказателства и за положението на мужикаhttps://***.finanz.ru/novosti/aktsii/polovina-rossiyskikh-semey-uvyazli-v-potrebitelskikh-dolgakh-1028425783
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 4
Achtung
преди 4 години
Какви световни заеми, целия външен дълг заедно с целия държавен е под 500 млрд долара, за последните 5 години е намалял с почти 300 млрд долара, тоест връщат вместо да теглят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 9
Valentin13
преди 4 години
защото Империята претендира, че участва в международния финансов пазар и там всичко трябва да прозрачно. ако не е прозрачно, не може да участва. да ти го обясня по друг начин - ако двама хомосексуалисти се обикнат и се сберат, не могат да си родят дете, въпреки привързаността си и вярата, че за "любовта нямало граници". защото има правила, закони и ако не се спазват, не става това което много, много искаш, като например хем да цоцаш световни заеми, но да не казваш къде отиват, докато потънат в джоба на Владимир Последний.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 9
khao
преди 4 години
ако не беше нискочел ***, нямаше да питаш този не умен въпрос....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 8
v_tin
преди 4 години
А защо се интересува МВФ от тези отчети, най-вероятно руснаците си имат хора които да следят какво става в техните учреждения
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още