Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

МВФ: Рецесията ще е поне толкова лоша колкото предходната финансова криза

Фондът смята, че през 2021 г. ще видим възстановяване

МВФ: Рецесията ще е поне толкова лоша колкото предходната финансова криза

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Международният валутен фонд (МВФ) заяви, че очаква глобалната рецесия тази година да бъде поне толкова лоша, колкото по време на финансовата криза преди повече от десетилетие, последвана от възстановяване през 2021 г., пише Bloomberg.

Близо 80 държави са поискали спешно финансиране от базирания във Вашингтон МВФ, обяви управляващият директор на фонда Кристалина Георгиева в изявление след конферентния разговор с централните банкери и финансовите министри от страните от Г-20. Георгиева посочи, че фондът силно подкрепя извънредните фискални действия, предприети от много страни и приветства хода на големите централни банки за облекчаване на паричната политика.

„Тези смели усилия не са само в интерес на всяка страна, но и на световната икономика като цяло“, гласи изявлението. „Ще са необходими още повече, особено на фискалния фронт“.

Още по темата

Изявлението на МВФ последва спешния разговор на Г-20 в понеделник за обсъждане на глобалния икономически спад заради пандемията и работата по съвместен отговор на кризата. Отново днес Федералният резерв обяви серия от мерки, включително за домакинствата и служителите, за които несигурностите нарастват.

МВФ заяви, че работи в тясто сътрудничество с други международни финансови институции за осигуряване на силен координиран отговор и отново посочи, че е готов да разгърне целия си капациет за кредити за 1 трлн. долара.

За да има възстановяване следващата година, „от първостепенно значение е да се приоритизира ограничаването на вируса и укрепването на здравните системи навсякъде“, заяви Георгиева. „Икономическото влияние е и ще бъде тежко, но колкото по-бързо спре вирусът, толкова по-бързо и по-силно ще бъде възстановяването“.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (16)

   1| 2    
2
 
2
 
16
be_google до: polki
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
нищо лошо не се е случило- народа масово в болнични, карантини марантини, все едно е август!!! Тая година ще е царска за търговията в ЕС. Всичко се изкупи и по инер;ия много стоки от първа необходимост ще се купуват поне още 1-2 години за да си имат хората запаси за черни дни....тва тука в Западна Еуропа дета нямат хартия за дупетата ще им държи влага цяла гентерация. АКО ВСИЧКО СВЪРШИ ДО 1 МЕСЕЦ ЩЕ СМЕ НА ПЛЮС.....АКО....ДАЙ БОЖЕ.
1
 
3
 
15
преди 3 месеца
МВФ: Рецесията ще е поне толкова лоша колкото предходната финансова криза
__________

пак ще си ревизирате прогнозите ..... а това често взе да ви се случва в последните години, но ви свикнахме вече ;)
0
 
3
 
14
be_google до: kane
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
аПсолютно ма кефи отговора ти! Горбито тщеславен и хиляди такива агенти на фащ...1992 едни бг малоумия дадоха сатаНАТОвска турция всичките ни кюрди агенти....що народ беше изклан по стара балканска традиция.

Ама както и да е днес ще е зелен ден тук драгари, на да грухтиме ли акциЙ или да почакаме - ако някой сподели без да е препоръка???
1
 
6
 
13
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Другарката Георгиева вместо да каже дали вече ударихме дъното и да почваме с покупките на прекрасни бълг акции та дрънка за войни и глупости....абе тия с климактериума все апокалипсиси и войни виждат бре!!!
1
 
6
 
12
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
...и какво стана сега.
"който нож вади от нож загива" ли стана ситуацията?
Комунистическата партия на китай да приемат нов пожизнен член - г-н Тръм, заради приноса си да направи "Китай пръв" и да си го вземат за златен пенсионер и да си го дондуркат и глезят както американците постъпиха с г-н Горбачов и родата му до девето коляно в Швейцария

Още от Други
Изгубеното потребление заради коронавируса е колкото икономиката на Германия