IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарите не знаеха как да реагират на коронавируса

Това смята Камен Колчев, председател на Съвета на директорите на Елана Финансов Холдинг

23:01 | 10.03.20 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:Michael Nagle/Bloomberg</em></p>
<div>
	&nbsp;</div>

Снимка:Michael Nagle/Bloomberg

 
В резултат на коронавируса ще се промени целият логистичен модел на световната търговия и доставки в посока по-големи запаси и резерви, което ще доведе до необходимост от капиталови инвестиции в оборотни средства и складови наличности. Това заяви Камен Колчев, председател на Съвета на директорите на Елана Финансов Холдинг, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.
 
"Пазарите се възстановяват. Американското правителство обеща сериозни данъчни стимули... Ако това се случи, пазарите ще се възстановят още малко. Наблюдаваме извънредна ситуация".
 
"Има механизми за реакция в САЩ. Но тук няма. Истерията около коронавируса бе капката, която преля чашата. Пазарите в САЩ бяха "пренапомпани". Спадът се очакваше, а все не идваше. Вчера това се съчета и с търговска война на петролните пазари за подялбата им. 35 долара за барел са нормални за цена в сегашната ситуация", посочи гостът.
 
"Ще има забавяне на производството. Последните анализи на Световната банка сочат, че епидемията ще намали глобалния ръст между половин и един процент", добави той.
 
Повече четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
Mechkata
преди 4 години
Те "световните медицински специалисти" не знаеха да обявяват ли епидемия ли пандемия ли и те не можаха да вземат решение, правителствата не знаят как да реагират.... "епидемията ще намали глобалния ръст между половин и един процент" - стига с тея изчисления само за икономиката. Изчислете с колко процента ще намалее населението, съпоставете двата резултата и преценете ще прежалите хората заради икономиката или ще прежалите икономиката заради хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
Sandy
преди 4 години
Като не са знаели как да реагират да бяха ме попитали. Ама егото им голямо, не искат да се унизяват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
be_google
преди 4 години
Мерси на всички дарители, които разпродаваха акции тия дни в БГ....тук не стаа дума за балона Дау!!! МЕРСИ И БОГ ДА ВИ ПОЖИВИ!!! Абе що за глупост е да си стискал толкоз години и да се олабиш точно сега...КФН да прегледа по-големите сделки, защото това е АБСУРДНО. Не е препоръка за търговия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
дядя Вова
преди 4 години
Мда ве, то ИСТЕРИЯ все едно испанка грипозно-чумозна.Лудата крава е просто мъркащо котенце.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още