IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pfizer увеличи офертата си за AstraZeneca

Американският концерн обещава, че 20% от заетите с научно-развойна дейност в новата компания ще бъдат базирани на Острова

10:48 | 02.05.14 г.
Pfizer увеличи офертата си за AstraZeneca

Американският фармацевтичен гигант Pfizer повиши офертата си за британската компания AstraZeneca до 50 паунда за акция. Така AstraZeneca се оценява на 63 млрд. паунда, съобщава ВВС.

Първоначалната оферта на Pfizer беше комбинация от пари в брой и акции в размер на 46,61 паунда за акция. Тя обаче беше отхвърлена от британската фармацевтична компания.

Американският концерн е изпратил писмо и до премиера на Великобритания Дейвид Камерън. В него се посочва, че Pfizer ще продължи научната и развойна дейност на британската група, като ще поддържа развойния и център в Кеймбридж.

Американският гигант обещава също така, че ако се стигне до сделка, 20 на сто от заетите с научно-развойна дейност в новата компания ще бъдат базирани на Острова.

AstraZeneca потвърди, че Pfizer иска да я придобие. В съобщението се подчертава, че първоначалната оферта “значително е подценила компанията”, която разполага с над 51 хил. души персонал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още