IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Представители на Гуайдо и Мадуро се връщат в Осло за преговори

Потвърждаваме ангажимента си да продължим да подкрепяме търсенето на договорено решение, твърди норвежкото външно министерство

09:25 | 26.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Представители на правителството на Венецуела и на опозицията ще се върнат в Осло за втори кръг от преговори за уреждане на политическата криза, съобщи норвежкото правителство, предаде Ройтерс.

„Съобщаваме, че представители на основните политически играчи във Венецуела решиха да се върнат в Осло идната седмица, за да продължат процеса, който Норвегия улеснява. Потвърждаваме ангажимента си да продължим да подкрепяме търсенето на договорено решение между страните", заяви министерството на външните работи в комюнике.

Норвежката министърка на външните работи Ине Ериксен Сьорейде приветства двете страни за решението.

Правителствената делегация включва външния министър Хорхе Ареаса, министъра на информацията Хорхе Родригес, губернатора на щата Миранда Ектор Родригес и Лари Дево, изпълнителен секретар на Националния съвет за човешките права, съобщи правителствен източник, цитиран от Асошиейтед прес.

Опозиционните представители са заместник-председателят на парламента Сталин Гонсалес, бившият министър Фернандо Мартинес Мотола, ръководителят на националната избирателна комисия, назначен от Националното събрание, Висенте Диас и бившият депутат Херардо Блайд, според източник, който се срещнал с делегацията преди заминаването ѝ за Осло вчера. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още