IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пренаселване на градове принуждава Австралия да ограничи приема на мигранти

Обсъжда се годишната квота да бъде намалена с 30 хил. Души, тъй като „най-големите градове в страната, са жертви на собствения си успех“

08:35 | 20.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Австралия вероятно ще ограничи приема на мигранти, тъй като градовете й са пренаселени. Това заяви австралийският премиер Скот Морисън, предаде DPA, цитирана от БТА.

Премиерът каза, че неговото правителство ще проучи варианта да намали годишния таван за прием на 190 000 постоянни имигранти с около 30 000 души. Сидни и Мелбърн, най-големите градове в страната, са "жертви на собствения си успех, пътищата са задръстени, автобусите, влаковете и училищата са пълни", каза Морисън. 

Той изтъкна че на места мигрантите са допринесли за прираста на населението и че този прираст е изиграл ключова роля в икономическия успех на страната. 

"Но аз също така знам, че австралийците в нашите големи градове са обезпокоени от населението. Те казват достатъчно, достатъчно, достатъчно", заяви Морисън. 

Той ще поиска от премиерите на австралийските щати да изготвят свои планове за населението, които ще бъдат обсъдени на среща на 12 декември. Последните данни показват, че 20% от австралийските имигранти идват от Индия, 15% от Китай и 9% от Великобритания.

Миналата година бяха издадени общо 262 489 временни и постоянни визи, при което населението се увеличи на над 25 милиона души. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още